dinsdag 21 september 2021 10:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
30 juli 2021

Milieu en recycling organisatie Green Force gaat alle stickers van de huidige recycling stations vervangen voor een nieuw design. Verder komen er nog veel recycling stations bij. Dat meldt de organisatie.

Een recycling station van Green Force bestaat uit drie bakken: een voor afval, een voor plastic flessen en een voor aluminium blikjes. Alle drie bij elkaar vormen dus een 'recycling station'. 

Veel stickers waren aan vervanging toe vanwege de extreme slijtage door zon en zout in de lucht. Ook was het oude design niet meer wat de organisatie wilde.  "De nieuwe stickers zijn veel mooier geworden, hebben veel meer kleur en geven weer aan lokale flora en fauna. We wilden iets zo moois maken dat mensen er mee op de foto willen", aldus Timo Brouwer, eigenaar van de organisatie. 

Green Force is ook klaar voor een uitbreiding op dit gebied. Er zullen 50 nieuwe stations bij komen en veel bedrijven in de duik en horecasector hebben zich al aangemeld. Het is gewoon niet meer van deze tijd om geen verantwoordelijkheid te nemen voor je afval. Een deel kan gescheiden worden en verwerkt worden voor export en recycling in het buitenland. Wat Green Force ook doet. 

De 10 grootste hotels van Curaçao komen in aanmerking voor het aangaan van een recycling contract met Green Force. We hebben 50x nieuwe recycling stations beschikbaar voor deze uitbreiding. Een aantal grote hotels heeft zich al aangemeld en gaan een recycling contract aan met Green Force. Op is op, als alle recycling stations in bruikleen zijn weggegeven aan nieuwe klanten en de hotels, dan zal het weer een poosje duren voordat er nieuwe bakken komen. 

Mocht men interesse hebben om plastic flessen en blikjes te gaan recyclen, dan kunnen ze altijd contact opnemen met Green Force op het nummer 5281064, voor meer informatie kan men ook terecht op de Facebook pagina: www.facebook.com/greenforcecuracao 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram