donderdag 14 september 2023 06:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 juli 2021

Volgens Banco di Caribe maakt de bankwereld al enige tijd een digitaliseringsproces door, waarbij er veel oog is voor snelle, betaalbare en milieuvriendelijke dienstverlening. Ook Banco di Caribe volgt deze trend op de voet en biedt steeds meer digitale mogelijkheden, zoals online transacties en aanvragen voor haar producten en diensten.

In het verlengde hiervan en om ook het milieu te sparen, heeft de bank besloten om het aanbod van alle persoonlijke en zakelijke cheques per 1 augustus 2021 te stoppen. De cheques die inmiddels in omloop zijn, kunnen tot uiterlijk 29 oktober 2021 verzilverd worden. Vanaf 1 november 2021 zullen alle Banco di Caribe cheques op Bonaire, Curaçao en St. Maarten verleden tijd zijn.

Banco di Caribe stelt: "De technologie staat niet stil en ook in de financiële sector nemen de nodige veranderingen plaats. Papier wordt vervangen door electronische berichten, die het leven van de klant makkelijker moet maken in een alom ontwikkelende wereld."
Banco di Caribe blijft ook moderniseren en biedt al geruime tijd digitale platformen aan om online transacties te doen zonder een fysiek bezoek aan een kantoor. "Cheques zijn een overbodig en relatief duur betaalmiddel geworden, waarvoor andere en meer betaalbare alternatieven worden aangeboden." Zo kunnen klanten met BdC Online geld overboeken, betaalpassen activeren en blokkeren, hun saldo bekijken en veel meer. Bovendien, kunnen al deze transacties ook via de BdC Mobile App uitgevoerd worden op een smartphone.

Klanten die nog cheques in hun bezit hebben of reeds uitgeschreven hebben, moeten rekening houden met het feit dat deze uiterlijk 29 oktober 2021 verzilverd kunnen worden. Vanaf 1 november 2021 neemt Banco di Caribe geen cheques meer aan. We raden alle chequehouders aan om zo snel mogelijk alle cheques te verzilveren en over te stappen op BdC Online. Mochten deze klanten nog geen BdC Online hebben, dan kunnen zij deze via de website www.bancodicaribe.com aanvragen om zo snel mogelijk van de digitale opties gebruik te maken.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram