zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Nadat Delta Airlines een week geleden aankondigde om vanaf december 7 dagen per week op Bonaire te gaan vliegen voert American Airlines (AA) het aantal vluchten permanent op naar 3 per week. In de winterperiode worden dit tijdelijk 7 vluchten per week. De uitbreiding komt als reactie op de toenemende vraag naar tickets in de Verenigde Staten (VS). Dat meldt het Antillaans Dagblad.

Na een lange periode zonder veel toeristische activiteiten zijn de twee Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen op 5 juni weer begonnen met vluchten naar Bonaire. Ze vliegen nu allebei twee keer per week naar het eiland, op woensdag en zaterdag.
Onlangs kondigde Delta Airlines aan dat het vanaf 18 december 2021 tot 2 januari 2022 een dagelijkse vlucht naar Bonaire gaat uitvoeren vanuit Altanta. Vanwege de hoge vraag voert American Airlines het aantal vluchten nu al op naar 3 keer per week, waarbij ze een extra vlucht toevoegt op maandag.

Momenteel maakt American Airlines op zaterdag gebruik van een Airbus A319, maar vanaf oktober wordt er met een Boeing 737 gevlogen. Dit betekent dat er 44 stoelen meer verkocht kunnen worden. Ook American Airlines gaat zijn vluchten in de winterperiode uitbreiden. Van 16 december 2020 tot 3 januari 2022 is er een dagelijkse vlucht naar Bonaire.

“Uitbreiding van vluchten is onderdeel van het Tourism Recovery Plan (TRP). Wij hebben ons heel erg ingespannen om de Amerikaanse markt te herstellen, omdat deze heel belangrijk is voor de toeristische sector op Bonaire. Amerikanen geven meer dan gemiddeld uit op ons eiland en wij zien mogelijkheden voor een doorontwikkeling van deze markt zodat wij ervan kunnen blijven profiteren”, aldus gedeputeerde van Toerisme Hennyson Thielman.

Het ziet er volgens Thielman naar uit dat het komende seizoen een drukke periode wordt, waarbij ondernemers in de toeristische sector positieve economische ontwikkelingen kunnen verwachten.
“Dit is het resultaat van de investeringen die gedaan zijn door het marketingteam om ons eiland beter te etaleren en te positioneren en ook van de samenwerking tussen de Tourism Corporation Bonaire (TCB), Bonaire International Airport (BIA) en het openbaar lichaam.”