woensdag 6 juli 2022 21:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 juli 2021

Vandaag is het zo ver, de finale van Miss Universe Curaçao 2021. Vanavond wordt er bepaald wie de opvolgster wordt van Chantal Wiertz, Miss Universe Curaçao 2020 / Miss Universe 2020 Top 21. Sinds 1963 wordt de verkiezing jaarlijks gehouden en de 58ste editie volg je vandaag live via de updates op nu.cw

De deelneemsters aan de 58ste editie zijn:
1. Giurvienka Seraus
2. Alexandra Atalita
3. Shakira Bito
4. Shariengela Cijntje
5. Christel Willems
6. Cristine Rietwijk
7. Alvinette Soliana
8. Tiffany de Freitas Bras

Tot zo ver onze berichtgeving. Nu.cw feliciteert onze nieuwe Miss Universe Curaçao 2021 Shariengela Cijntje van harte!

 • [00:30] Miss Universe Curaçao 2021 is Shariengela Cijntje!
 • [00:29] De tweede plaats gaat naar Alexandra Atalita
 • [00:28] De derde plaats gaat naar Giurvienka Seraus
 • [23:43] Voor er verder gegaan wordt met de prijsuitreiking wordt er een moment genomen voor een klein eerbetoon aan Chantal Wiertz, Miss Universe Curaçao 2020, top 21 Miss Universe 2020.
 • [23.37] Shariengela Cijntje beantwoordde de vraag welke dingen zij kan vergelijken met haar karakter. Ze legde uit dat het niet echt dingen zijn, maar meer gevoelens van doorzettingsvermogen en hard werken. Vanaf het moment dat ze 11 was wilde ze al graag op dit podium staan en met veel doorzettingsvermogen en hard werken heeft ze dit waar kunnen maken.
 • [23:33] Alexandra Atalita beantwoordde de vraag welke angst in de wereld zij zou willen overwinnen en waarom. Zij zou de angst op zich willen overwinnen, omdat ze bekend is met angst aanvallen. De angst an sich overwinnen is een actie, om ervoor te kunnen zorgen dat je achter dromen aan kan gaan en dromen waar kan gaan maken.
 • [23:31] Giurvienka Seraus moet de vraag beantwoorden wat de meest significante verandering van de laatste 10 jaar is. Volgens haar is dat de waarde die mensen, al gevolg van de pandemie, nu weer hechten aan het leven en aan familie.
 • [23:29] De top 3 zal zo nogmaals een vraag beantwoorden zodat er op basis hiervan besloten kan worden wie vanavond de winnaar wordt en gekroond zal worden tot Miss Universe Curaçao 2021.
 • [23:26] De top 3, in random volgorde, bestaat uit: Shariengela Cijntje, Alexandra Atalita en Giurvienka Seraus.
 • [22.47] Inmiddels is het tijd voor de prijsuitreiking. De top 3 wordt zo bekend gemaakt, net als de winnaar van de ‘trahe di fantasia’ en Miss Elegance.
 • [22.44] Alle kandidaten hebben gesproken met de jury, voordat deze finale van start ging. Een korte compilatie hiervan werd aan de aanwezigen getoond, zodat ook wat betreft dit onderwerp de transparantie aanwezig blijft.
 • [22:41] Tijdens de vragenronde sprak Giurvienka Seraus over armoede en hoe het niveau van armoede op Curaçao verlaagd kan worden. Alexandra Atalita sprak over seksueel onderwijs en hoe deze variant van onderwijs verbeterd kan worden. Shakira Bito sprak over ‘domestic health’ (algemene gezondheid) en hoe deze verbeterd kan worden, rekening houdend met het nieuwe normaal. Shariengela Cijntje besprak klimaatverandering en de manier waarop iemand met invloed bij kan dragen aan het verbeteren van de houding van de gemeenschap wat betreft het klimaat. Christel Willems beantwoordde een over de toerismesector; welke vorm alternatieve toerisme zij zou promoten. Cristine Rietwijk sprak over onderwijs en technologie en welke aanbevelingen zij heeft om de technologie binnen het onderwijs te verbeteren. Alvinette Soliana sprak over kinderrechten en hen of kinderen met en zonder handicaps dezelfde rechten zouden moeten hebben. Tiffany de Freitas Bras sprak over menselijke communicatie en het effect dat geslacht, cultuur en afkomst hebben op communicatie.
 • [22:25] Op dit moment is de stand als volgt: Shariengela Cijntje op de eerste plaats, Alexandra Atalita op de tweede plaats en Tiffany de Freitas Bras op de derde plaats. Dit betekent dat de stand vergeleken met de eerste tussenstand niet veranderd is.
 • [22:22] De laatste ronde is de vragenronde. Tijdens deze ronde moeten alle acht kandidaten een vraag beantwoorden. Zij hebben alle onderwerpen vooraf te horen gekregen, hebben zich dus voor kunnen bereiden op ieder onderwerp en hebben hun voorkeur mogen aangeven.
 • [22:10] Iedere jurk laat een stuk eigenzinnigheid en karakter zien. Er is tijd nog moeite gespaard en er zijn flink wat bekende designers ingeschakeld. Één van de designers is de Curaçaoënaar Albertico Sambo. Sambo is naast designer ook front-man bij carnavalsgroep Dushi Aventura. Zijn designs zijn fantasierijk, elegant en hebben allemaal hun eigen verhaal.
 • [21:59] De volgende ronde bestaat uit de presentatie van de galajurk, waarbij het design van de galajurk wordt uitgelegd middels een voice-over van de kandidaat.
 • [21:55] Inmiddels zijn ook minister-president Gilmar Pisas en minister van OCWS Sithree Van Heydoorn aanwezig.
 • [21:52] Volgens de eerste tussenstand staat Shariengela Cijntje op de eerste plaats, Alexandra Atalita op de tweede plaats en Tiffany de Freitas Bras op de derde plaats.
 • [21:25] Iedere kandidaat die Miss Curaçao heeft gewonnen heeft bijgedragen aan het verbeteren van de situatie voor vrouwen. En vanavond zijn meerdere van de missen aanwezig. In totaal waren er 15 missen aanwezig. Een ieder van hen heeft een positieve bijdrage geleverd, zowel via de zichtbaarheid van Curaçao als wat betreft hun steun aan de maatschappij.
 • [21:05] Tijdens de derde presentatie heeft iedere kandidaat een eigen design aan, waarbij ze een verhaal of gedachte vertolken middels hun kostuum. Deze presentatie is een mix van carnaval, women empowerment en het verhaal van de kandidaten.
 • [21:00] Voor de derde presentatie volgt er eerst een moment van aandacht voor Kimberly Jimenez, Miss Dominican Republic en 4th runner op Miss Universe 2020. Ze geeft aan erg blij te zijn om uitgenodigd te zijn voor de finale avond en te genieten van het mooie Curaçao. Alvorens het podium te verlaten, ontving Jimenez een bom bloemen van Minister Larmonie.
 • [20:52] De derde presentatie bestaat uit de ‘trahe di fantasia’ (de fantasie kleding).
 • [20:45] Alle kandidaten dragen een tweedelige floral bikini met grote bloemen-oorbellen bij de tweede presentatie. Deze presentatie gaat niet alleen om de manier waarop de kandidaten lopen of hoe goed hun lichaam eruit ziet, het gaat tevens om de manier waarop ze zich presenteren en hoe goed ze zich aan de choreografie houden. Hierbij is ook hun flair en charme belangrijk.
 • [20.33] Dit jaar wordt er veel focus gelegd op het doel van de kandidaten; de manier waarop zij willen bijdragen aan het helpen en verbeteren van de maatschappij. Dit kan zijn via het steunen van bestaande goede doelen, maar ook via het opzetten van hun eigen goede doel of het verspreiden van bewustwording over women empowerment.
 • [20:30] De tweede presentatie bestaat uit een catwalk demonstratie in badkleding. Via deze liveblog zal er een poging gedaan worden per kandidaat een korte beschrijving te geven van de tweede presentatie.
 • [20:24] De eerste officiële presentatie bestaat uit een intro middels een korte catwalk demonstratie met op de achtergrond een door de kandidaten ingesproken bericht. Wederom is goed hoorbaar welke deelneemsters veel fans in de zaal hebben zitten.
 • [20:14] Na de introductie video waren de 8 deelneemsters kort even te zien in de openingsdans. De officiële opening volgde met tevens een welkom voor de speciale genodigden waaronder Minister van Sociale Ontwikkeling Ruthmilda Larmonie.
 • [20:01] De show start met een introductie video en bij het zien van sommige deelneemsters klinkt er meteen gejuich.
 • [19:58] De jury komt binnen. In de jury zitten onder andere voormalig Miss Universe Curaçao Monifa Jansen & Akisha Alberts, trainer en coach Ali, designer Fernando Marinm, Miss Dominican Republic Kimberly Jimenez (4th runner up Miss Universe 2020) en onze huidige Miss Universe Curaçao Chantal Wiertz.
 • [19:09] Het is een drukte van jewelste, iedereen is bezig de Ballroom zaal van het Curaçao Marriott Beach Resort binnen te gaan om een zitplaats te zoeken en op tijd voor het begin van de finale te zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram