dinsdag 30 mei 2023 11:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 juli 2021

Foam presenteert de eerste museale tentoonstelling van Gilleam Trapenberg. Zijn solo in Foam 3h toont de volgende stap in een langlopende zoektocht waarin de fotograaf steeds de voorstelling en beeldvorming van het Caribisch gebied afweegt. Dat meldt foam.org.

'Unbé t’aweró' betekent ‘binnenkort zal het later zijn’ in het Papiaments – de lokale taal die wordt gesproken op de eilanden Curaçao, Aruba en Bonaire. Deze serie vormt Trapenbergs visuele interpretatie van de nationale identiteit van Curaçao, waar hij geboren en getogen is.  In zijn foto’s wisselen liefdevolle herinneringen aan zijn jeugd op het eiland zich af met sporen van het koloniale verleden en subtiele ondertonen van politiek wanbeleid, maar ook van individuele trots en uitingen van identiteit – ruim tien jaar nadat Curaçao een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden is geworden.

OVER GILLEAM TRAPENBERG
Gilleam Trapenberg (1991, Willemstad, Curacao) verhuisde op zijn negentiende naar Nederland en studeerde in 2017 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag. Trapenberg is de vierde ontvanger van het Florentine Riem Vis Stipendium. Het stipendium is ingesteld ter nagedachtenis aan Florentine Riem Vis (1959-2016) en wordt jaarlijks uitgereikt met als doel een jonge kunstenaar in staat te stellen zijn of haar artistieke carrière verder te ontwikkelen. Eerdere ontvangers van het stipendium waren Solène Gün (2019), Rebecca Sampson (2018) en Stefanie Moshammer (2016/17).

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram