woensdag 20 september 2023 14:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 juli 2021

CASHA heeft begin deze maand wederom een bestuursvergadering gehouden. Hierin kwamen verschillende dingen aan de orde. De uitkomsten hiervan hebben zij met ons gedeeld.

Er is regelmatig overleg met Hato, het contact onderling is goed en cijfers van de luchthaven zijn veelbelovend. TUI vliegt 13x op Curacao maar deze vluchten zijn nog niet vol; er is een toenemende belangstelling voor Bonaire.

Het Europees paspoort gaat deze maand niet lukken, hopelijk in augustus wel. Het wordt gelinkt aan het systeem van de immigratie. Wanneer de premier de wetwijziging goedkeurt, zullen vanaf dan gevaccineerde europese toeristen welkom zijn zonder test en antigeen-dag test 3 dagen na aankomst. De regering heeft laten weten dat voor alle andere toeristen de antigeen-test op de derde dag een vereiste test blijft.

Het IATA paspoort is ondertussen volledig van de baan geschoven. De werkgroep die het heeft overgenomen heeft gekozen om voorlopig enkel bezig te zijn met het europees paspoort. Hierdoor kan het dus nog lang duren vooraleer gevaccineerde niet-europeanen welkom zijn zonder testen.

Op dit moment worden er nog steeds veel reizigers geweigerd om aan boord te gaan omwille van onduidelijkheden. Vooral vanuit Amerika blijven er dagelijks toeristen achter. De hospitality groep gaat nogmaals contact opnemen met de maatschappijen. Ook is er aan het CTB gevraagd om op hun website een duidelijk overzicht te zetten van de actuele eisen afhankelijk van land van herkomst.

-- Advertentie --

One comment on “CASHA: 'updates over openstaande zaken'”

  1. ‘Europese toeristen’ geen pcr/antigen?

    What about bewoners van het eiland, die dus wel gevaccineerd zijn.
    Momenteel moeten we zowel pcr als antigen hebben. Ben net gisteren teruggekomen gegooid met alles en m’n vaccinatie bewijs.

    Iets meer duidelijkheid is wenselijk!

magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram