zondag 21 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Na de persconferentie van donderdag 15 juli is er vanuit verschillende hoeken gereageerd op het feit dat Gezondheidsminister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) uit het oogpunt van privacy niet bekend maakt of zij zichzelf heeft laten vaccineren. ‘Leading by example’, is dan vaak het uitgangspunt.

Want overal ter wereld hebben premiers, sporthelden en andere bekende figuren hun mouwen voor de camera opgestroopt om te laten zien dat zij zich laten vaccineren ter bescherming tegen een besmetting met het coronavirus.

Ook op Curaçao ging de vaccinatiecampagne februari dit jaar van start met bekende gezichten. Onder het motto ‘Ami a bakuná’ kregen onder andere ministers, sporters, journalisten en artiesten hun eerste prik. Giselle Mc William, toen nog minister van Economische Ontwikkeling (MEO) en nu Statenlid voor politieke partij MAN, steunde die campagne van meet af aan.

Op 18 juli schreef Mc William in een bericht op Facebook opnieuw dat zij, haar man en hun ouders op 27 maart een eerste prik kregen. Vorige week kon ook haar kind van vijftien jaar zich laten vaccineren. Dat gebeurde ‘in alle openheid om ook anderen te blijven motiveren hetzelfde te doen’, schreef Mc William. ,,Want ik wil niet nog meer families zien die hun geliefden verliezen aan Covid-19.”