woensdag 13 oktober 2021 06:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
20 juli 2021

CASHA de belangenvereniging van kleinschalige ondernemers werkzaam in de toeristische sector presenteert de bezettingscijfers van juni 2021. Aan deze cijfers hebben 27 accommodaties en 5 vertegenwoordigers van de duikscholen, autoverhuur en tours meegewerkt. De gemiddelde bezetting van de accommodaties in juni is 43,9%, een behoorlijke stijging (27,4%) t.o.v. mei toen we niet verder kwamen dan 16,5%.

De hoogste bezetting kwam uit op 77%, maar liefst 4 accommodaties behaalden deze bezetting. Eén accommodatie is te vinden in de buurt van Blue Bay, één in woonwijk in Jan Thiel, één in de historische stad en één op Banda Abou. 11 accommodaties haalden een bezetting tussen de 10,84 en 50% en 9 accommodaties scoorden tussen de 51,22 en 76%.

Een groot aantal accommodaties heeft aangeven dat er tussen de nieuwe gasten veel om boekers zaten, gasten die al eerder geboekt en betaald hebben maar nu pas van hun vakantie kunnen genieten. Een accommodatie heeft in juni 51% bezetting behaald, waarvan 46% omboekers en slechts 5% nieuwe boekingen. Helaas scoorden er nog 3 accommodaties 0 %.

In juni werd er nog steeds behoorlijk geannuleerd, ondanks dat Curaçao code geel kreeg, de reden hiervan is COVID-19 en daaruit voortvloeiend het gedoe met het testen, er wordt veel naar latere datum geschoven in de hoop dat het testbeleid versoepeld wordt. Toeristen die volledig zijn gevaccineerd moeten alle testen ondergaan, terwijl ingezetenen dit niet hoeven. Toeristen kiezen dan voor een land waar je makkelijker kunt inreizen. Soms geven gasten aan er gewoon geen zin meer in te hebben.

Veel boekingen voor juli komen last- minute binnen, soms zelfs een dag voor aankomst wordt er nog geboekt, op dit moment is Curaçao een redelijk alternatief voor verboden Europese bestemmingen. De autoverhuur ziet in juli een stijging ten opzichte van vorige maand en verwacht nog meer te verhuren in augustus. Bij de duikscholen wordt aangegeven een lichte tot behoorlijke verbetering te zien en hopen ze dat snel weer voor iedereen op het oude niveau zit. "We juichen nog niet", laten ze horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram