dinsdag 12 september 2023 06:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 juli 2021

Op dit moment worden er nog geen vergunningen afgegeven voor evenementen, festivals of concerten. Waaronder dus ook het carnaval. Dat meldt het Crisis Team via Rino Hermans, directeur van Bureau Rampen Bestrijding Aruba.

Hotels en andere bedrijven die een permanente vergunning hebben voor het organiseren van kleine evenementen, zoals bruiloften op het strand, hebben niets te vrezen. Echter, alle andere soorten evenementen, bijvoorbeeld Carnaval en evenementen waar mensen tegen betaling toegang krijgen, zijn op dit moment verboden.

Na het loslaten van de meeste beperkingen en maatregelen omtrent corona, ontstond verwarring over de term 'publiek evenement'. Volgens Hermans geeft het doel van een evenement de doorslag. "Een cafe dat een muzikale avond organiseert doet dat om geld te verdienen aan drankjes die worden verkocht. Daar geven we een vergunning voor. Een organisator die een concert organiseerd, laat mensen betalen om binnen te komen. En dat soort evenementen is op basis van de Ministeriele Regeling die van kracht is nog niet toegestaan."

Over de evenementen in aanloop naar Carnaval spreekt Hermans zich nog niet uit. "Daar is het nog veel te vroeg voor. Op dit moment plannen we maximaal zo'n twee weken vooruit. Carnaval is pas half november en hoe de situatie dan is, kunnen we nu nog niet inschatten."e

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram