maandag 11 oktober 2021 09:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
18 juli 2021

Punda, de oudste wijk van historisch Willemstad, moet grootschalig worden aangepakt. Dat wil de Curaçao Tourist Board (CTB), die onderzoek liet uitvoeren naar de vervallen staat van de binnenstad. Er zijn 35 concrete actiepunten ontwikkeld om de stad uit het slop te trekken: Pact voor Punda wordt het genoemd.

Volgens het onderzoek is de dynamiek van Punda weg. Weinig panden worden bewoond, er vinden nauwelijks activiteiten plaats en bij vastgoedeigenaren, ondernemers, organisaties en de overheid is er de neiging om naar elkaar te wijzen en zelf te wachten met actie ondernemen.

Willemstad staat volgend jaar, op 4 december 2022, 25 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een goed moment volgens het CTB om het gebied nieuw leven in te blazen. Ook de nieuwe regering heeft aangeven de situatie in Punda fors te willen verbeteren. Daarom heeft CTB 25 actiepunten ontwikkeld voor de korte termijn en tien voor de lange termijn, na 2 december 2022. Vooral de overheid moet aan de slag blijkt uit de actiepunten van het Pact voor Punda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram