maandag 11 oktober 2021 20:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
18 juli 2021

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie heeft afgelopen week in een vonnis over een uitbuitingszaak gesteld dat politieagenten niets meer te zoeken hebben in nachtclubs waar trago-meisjes werken. Vier verdachten, waaronder een politieambtenaar werden in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf omdat zij zich schuldig hebben gemaakt aan mensenhandel door trago-meisjes uit te buiten.

De betreffende politieambtenaar was medeplichtig aan mensenhandel, door de uitbuiting en mensenhandel mogelijk te maken en daarbij behulpzaam te zijn. Hij kwam veelvuldig in La Tasca, gekleed in politie-uniform, en had uitgebreid contact met de eigenaren en een van de trago-meisjes. Op grond van zijn ambtinstructie mocht van hem worden verwacht dat hij zou optreden tegen de uitbuitingssituatie, aldus het Hof. Hij heeft dit echter niet gedaan.

De politieambtenaar en drie andere verdachten werden in 2019 al veroordeeld voor mensenhandel in de vorm van uitbuiting, onder andere door het betalen van een te laag loon en te werk stelling onder slechte omstandigheden. Het Hof in hoger beroep heeft dit oordeel in stand gelaten.

De rechters in hoger beroep hebben aan het eerdere oordeel toegevoegd dat zij van oordeel zijn dat de verdachten zich ook schuldig hebben gemaakt aan seksuele uitbuiting van de trago-meisjes. Deze uitbuiting bestond onder andere eruit dat zij hebben bewerkstelligd dat de trago-meisjes zich beschikbaar stelden voor seksuele werkzaamheden met klanten van La Tasca in Hotel Carlos, waarbij de verdachten een deel van de opbrengst van deze werkzaamheden ontvingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram