maandag 27 september 2021 21:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
17 juli 2021

Van de 21 publicatieplichtige verzekeringsinstellingen actief in Curaçao en Sint Maarten, heeft tot nu toe slechts een minderheid de jaarcijfers over 2020 openbaar gemaakt. Dat verklaarde de Centrale Bank CBCS aan het Antilliaans Dagblad.

Verzekeraars moeten binnen zes maanden na het verstrijken van het boekjaar de financiële resultaten aan het publiek tonen. Dat gebeurt in de regel door middel van publicaties in dagbladen en op de website van de betreffende instellingen. Het is opvallend dat tot nu toe slechts een handjevol verzekeraars hun resultaten heeft gepubliceerd.

Volgens CBCS hadden tot voor kort slechts zeven verzekeringsbedrijven hun winst- en verliesrekening 2020 en balans per 31 december jonstleden gepubliceerd. Eén op de drie dus. CBCS heeft aangegeven dat zes verzekeraars om uitstel gevraagd hebben en dit gekregen hebben. Maar de overige acht hebben niet eens uitstel van publicatie gevraagd.

CBCS geeft aan dat de richtlijnen niet nieuw zijn, dus ook geen verrassing kunnen zijn, want de laatste versie van de website van de Centrale Bank dateert van januari 2010.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram