zondag 3 juli 2022 22:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 juli 2021

De bouw van twee nieuwe gebouwen, voor de kleuterschool van de Sacred Heart School (SHS), de Laura Linzey Daycare en de naschoolse opvang van de Saba Girls and Boys Sports Society, gaat hopelijk dit najaar van start.

Het project is onlangs besproken tijdens een bijeenkomst tussen commissaris Bruce Zagers en eilandsecretaris Tim Muller en de twee ministeries in Den Haag. Het budget is beschikbaar gesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Sport (OCWS) en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Tijdens het gesprek met de ministeries is uitgebreid gesproken over het plan van aanpak voor de gebouwen, dat onlangs ingediend is door het Openbaar Lichaam Saba. Het Openbaar Lichaam Saba draagt ​​bij met infrastructuur en via het Planbureau dat de projectleiding en het toezicht op zich neemt.

Het huidige SHS-gebouw is meer dan 30 jaar oud en er is meer ruimte nodig vanwege het toegenomen aantal studenten. Vooral de uitbreiding van de kleuterschool is dringend. Door de twee kleuterklassen te verhuizen naar het nieuwe gebouw ontstaat er de broodnodige ruimte voor de andere klassen.
Het kinderdagverblijf is momenteel als tijdelijke maatregel gedeeltelijk gehuisvest in het voormalige Gouverneurshuis. Het gebouw voldoet niet aan alle eisen en wordt ook te klein voor het groeiend aantal kinderen. De huidige naschoolse opvang heeft geen vaste locatie en is nu gehuisvest in het Sunny Valley Youth Center, dat niet ideaal is en ook nog te klein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram