vrijdag 7 oktober 2022 17:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 juli 2021

Curaçao zet Nederland vanaf maandag 19 juli op de lijst van hoogrisicogebieden. Dat betekent dat alle reizigers uiterlijk 72 uur voor hun vlucht naar Curaçao een PCR-test moeten laten afnemen. Dit geldt ook voor mensen die al twee keer zijn gevaccineerd en ook voor ingezetenen van Curaçao.

Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas vanochtend bekendgemaakt op de persconferentie.

Naast de PCR-test is iedereen verplicht op de derde dag na aankomst een antigeentest te doen. Reizigers die positief zijn moeten tien dagen in quarantaine. Op dit moment is de Delta-variant nog niet op het eiland geregistreerd, maar de regering gaat er vanuit dat dat de variant al wel op het eiland zal zijn.

Curaçao kende in de afgelopen week een snelle stijging van het aantal positieve coronatests. Op 7 juli waren er nog 20 actieve besmettingen, vandaag is dat aantal gestegen naar 185. Ook in Nederland stijgen de besmettingscijfers de laatste week met ongekende snelheid. In beide landen gaat het vooral om besmettingen onder jongeren.

Evenementen mogen voorlopig nog doorgaan; horeca als beachclubs kunnen openblijven. Wel zullen er meer controles worden uitgevoerd bij uitgaansgelegenheden. Verder benadrukte minister van Gezondheid Dorothy Pietersz-Janga dat mensen nog steeds een mondkapje moeten dragen bij het bezoeken van winkels en in de openbare ruimte.

Pietersz-Janga ligt momenteel onder vuur omdat ze niet wil aangeven of ze zich heeft laten vaccineren. Volgens veel mensen geeft ze daarmee een verkeerd signaal af in de bestrijding van het coronavirus op het eiland.

Tijdens de persconferentie vanochtend benadrukte de minister dat vaccinatie niet verplicht is en dat de beslissing van elke burger moet worden gerespecteerd. Ook hoeven mensen volgens haar als ze dat niet willen, geen antwoord te geven op de vraag of ze zijn gevaccineerd. Dat geldt, aldus Pietersz-Janga, ook voor haar als minister.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram