donderdag 27 januari 2022 05:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
13 juli 2021

Hoewel het aantal coronabesmettingen in Suriname maar langzaam terugloopt, heeft de regering toch besloten de basisscholen vanaf morgen weer te laten beginnen. Ook kerken en andere gebedshuizen mogen weer open, net als de terrassen van horecagelegenheden.

De basisscholen zijn dit hele schooljaar op enkele weken na dicht geweest. Hoewel het Surinaamse schooljaar nog maar een week of zes te gaan heeft tot de vakantie begint, heeft het ministerie toch besloten deze laatste weken wel les te geven, zegt waarnemend directeur algemeen vormend onderwijs, Yuro Dipotaroeno.

Het ministerie heeft voor deze laatste weken een speciaal afsluitend lesprogramma opgesteld. Doel hiervan is om inzicht te krijgen in hoe de kinderen er qua ontwikkeling en kennisniveau voor staan. Het is al duidelijk dat er behoorlijke verschillen zijn tussen de kinderen, omdat niet alle kinderen thuis een computer hebben om onderwijs op afstand te volgen, aldus de directeur.

Gisteren kwamen in Suriname 80 nieuwe positieve gevallen erbij. Vijf personen stierven aan de gevolgen van het virus, wat het totaalaantal doden op 587 brengt. Er liggen nog 139 covidpatiënten in het ziekenhuis, van wie 33 op de intensive care.

De nieuwe maatregelen gelden tot zaterdag 24 juli. Een overzicht van alle maatregelen is te vinden op covid-19.sr.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram