vrijdag 7 oktober 2022 12:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 juli 2021

Het aantal toeristen dat Curaçao bezoekt gaat in rap tempo omhoog. De Curaçao Tourist Board (CTB) registreerde vorige maand 21.223 bezoekers, waarmee juni de beste maand is sinds het eiland in juli 2020 weer open ging voor het vliegverkeer. En het CTB verwacht dat deze positieve trend zich doorzet.

“Met meer dan 21.000 bezoekers in juni en de eerste aankomsten van cruiseschepen is het redelijk om te zeggen dat het herstel van de toerisme echt is begonnen”, aldus CTB-topman Paul Pennicook.

Half mei kreeg Curaçao van Nederland weer code geel. Kort daarna gaf ook Duitsland een positief reisadvies voor Curaçao en verlaagde de VS het risiconiveau voor reizen naar Curaçao van niveau 4 naar niveau 2. Ongeveer tegelijkertijd begon Curaçao met het versoepelen van de lokale coronamaatregelen.

Deze combinatie van positieve reisadviezen en versoepeling van de maatregelen zorgde volgens het CTB voor de stijging in de bezoekersaantallen afgelopen maand. En: “Deze positieve trend in juni zet zich voort in juli en zorgt ervoor dat de rest van het jaar er veelbelovend uitziet voor de bezoekersaantallen.”

Van de ruim 21.000 bezoekers in de maand juni kwamen er 13.541 uit Europa, waarvan het grootste deel uit Nederland (12.148). Uit Duitsland verwelkomde het eiland 485 bezoekers. Uit de Verenigde Staten kwamen 4.763 bezoekers. Het toerismebureau spreekt hierbij van “een duidelijke indicatie dat de vraag vanuit de VS in een positieve richting beweegt nu bezoekers uit alle 50 staten weer welkom zijn”.

Uit de Zuid-Amerikaanse regio werden 1.381 bezoekers verwelkomd. Daarvan kwam 46 procent uit Colombia en 15 procent uit Brazilië. Uit het Caribisch gebied werden in juni 1.003 verblijfsbezoekers geregistreerd. Zij kwamen vooral vanuit een van de eilanden binnen het Koninkrijk.

“Met lokaal een hoge vaccinatiegraad en erg weinig actieve gevallen blijft Curaçao een aantrekkelijke bestemming voor bezoekers. We kijken er daarom naar uit om deze positieve trend in bezoekersaantallen voort te zetten”, aldus de CTB-directeur.

-- Advertentie --

One comment on “CTB: Herstel toerisme echt begonnen”

  1. Als er 13 geïmporteerde gevallen zijn, waar Pennicook niets over zegt, dan is er duidelijk iets goed fout met zijn ‘waarneming’!

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram