zondag 3 juli 2022 22:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 juli 2021

Chata ziet het toerisme in de zomermaanden sterk aantrekken. Maar nu moeten alle zeilen worden bijgezet om die positieve trend ook na augustus vast te kunnen houden. De hospitalityvereniging doet daarvoor een aantal voorstellen, waaronder snelle invoering van een app.

Na een dramatisch eerste half jaar trekt het aantal boekingen voor de maanden juli en augustus goed aan, constateert Chata. Sommige hotels zien zelfs bezettingscijfers die dichtbij de situatie van pre-coronajaar 2019 komen.

De hospitalityvereniging is dan ook positief gestemd. Maar waarschuwt ook: “De toeristenindustrie moet er alles aan doen om in de tweede helft van 2021 sneller te herstellen om in ieder geval een deel van de verliezen van het eerste halfjaar op te vangen. En dat gaat niet vanzelf!”

Chata doet een aantal voorstellen die ervoor moeten zorgen dat het herstel van het toerisme nu ook echt doorzet. Allereerst: Kom zo snel mogelijk met een ‘Curacao Health App’.

Met deze app kunnen toeristen op een veilige en controleerbare manier hun digitale vaccinatiebewijs en testresultaat uploaden. En volledig gevaccineerde toeristen kunnen hiermee ook zonder testen op Hato worden toegelaten. Eerst zouden Nederlandse toeristen moeten worden gelinkt met de app, waarna op een later moment de andere landen moeten volgen.

Chata: “Hiermee wordt ook het hele ‘entry process’ verbetert welke op dit moment niet naar wens verloopt. Toeristen moeten nog steeds bijvoorbeeld alle testen ook uitgeprint meenemen en de testeisen voor Curacao zijn vaak onduidelijk of er is daardoor veel verwarring erover bij zowel toeristen, airlines als immigratiebeambten.” Ook dit punt van de testen is diverse malen aangekaart door Chata en ook dat hopen ze snel aangepakt zien worden.

Verder wordt gevraagd om versoepeling van een aantal coronamaatregelen op het eiland. Zoals bij restaurants en boat-trips die bijvoorbeeld nog steeds maar 50 procent van hun bezetting mogen aanbieden. Tot slot is het verzoek ingediend om de NOW- en TVL-steun te verlengen naar december 2021. “Bedrijven hebben de maand mei nog niet uitbetaald gekregen en ook al trekt de markt aan, de nood is nog steeds hoog.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram