dinsdag 30 mei 2023 13:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 juli 2021

De 38-jarige crimineel en huurmoordenaar van Curaçaose afkomst Gerel Palm is gisteren gearresteerd in Brazilië. Hij onsnapte vier jaar geleden uit de gevangenis in Suriname en hield zich sindsdien schuil voor politie en justitie. Palm wordt internationaal gezocht voor poging tot moord en drugshandel.  

Braziliaanse en Surinaamse media schrijven dat Palm is opgepakt in een appartement in Barra da Tijuca, een voorstad van Rio de Janeiro. Bij de aanhouding werkte de Nederlandse politie samen met de Braziliaanse autoriteiten.

Eind januari werd Palm in Nederland bij verstek veroordeeld tot 20 jaar cel voor een dubbele moordpoging in 2016. De twee slachtoffers overleefden het ternauwernood. Ook wordt hij verdacht van een liquidatie in 2015 in Huizen.

Justitie vermoedt dat hij toen als uitvoerder werkte voor topcriminelen Ridouan Taghi en Saïd R. Die staan momenteel terecht in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Gerel Palm wordt gezien als Taghi’s meest gevreesde huurmoordenaar en was dan ook een van Nederlands meest gezochte criminelen.

Na de moordpoging in 2016 wist Palm naar Suriname te vluchten. Daar werd hij in maart 2017 aangehouden en zou hij worden uitgeleverd. Maar na twee weken ontsnapte hij nadat hij een bewaker had bedreigd met een wapen.

Volgens de Braziliaanse krant Globo wacht Palm in de gevangenis in Rio op zijn uitlevering aan Nederland. Het is nog niet duidelijk wanneer dat kan gebeuren.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram