dinsdag 31 januari 2023 02:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 juli 2021

De consumentenstichting op Curaçao heeft onlangs haar reguliere prijsonderzoek gedaan in 22 supermarkten, toko’s en minimarkets. De conclusie blijft: het loont nog steeds de prijzen tussen de winkels te vergelijken.

Fundashon pa Konsumidó controleerde half juni in totaal 141 verschillende producten in de schappen. Het gaat daarbij om de noodzakelijke en meest gebruikte levensmiddelen, zoals rijst, bonen, olie, broodbeleg, suiker en melk, maar ook hygiëneproducten als zeep, tandpasta en wc-papier.

En wat blijkt? Het scheelt nog steeds een hoop waar je je producten koopt. Neem bijvoorbeeld een pot Calve Creamy; bij Luna Park betaalt je 5,95 gulden en bij Best Buy reken je 9,99 af. Een verschil van 4 gulden voor een pot van 350 gram.

En wil je een fles spijsolie van Goya, dan kun je bijvoorbeeld beter naar Esperamos dan naar Centrum. Bij Espreamos betaal je voor een fles van 16 oz 13,65 gulden, terwijl je bij Centrum Mahaai en Piscadera 19,12 gulden op de prijssticker ziet staan. Een verschil van bijna 5,5 gulden.

Zet je alle prijzen van de onderzochte producten op een rij, dan blijkt dit keer Bon Bini Supermarket weer de goedkoopste te zijn. Van de 141 producten was Bon Bini bij 44 producten de goedkoopste. Daarna volgen Mangusa Hypermarket (22 goedkoopste) en Mangusa Rio Canario (18 goedkoopste). Mangusa Hypermarket was overigens wel de bestgesorteerde supermarkt, aldus de consumentenstichting.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram