vrijdag 7 oktober 2022 18:33
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 juli 2021

Gilbert Martina, die sinds december 2019 de functie van interim-CEO van Curaçao Medical Center (CMC) bekleedt, is geselecteerd als de sterkste kandidaat om het ziekenhuis te leiden. Dat laat het CMC NU.cw weten.

"Martina is per 1 juli benoemd voor een contract van 4 jaar. Zijn rol omvat onder andere het beheren van de dagelijkse operaties, de realisatie van een duurzame sluitende financiële begroting, het behalen van de JCI accreditatie en medisch toerisme ontwikkelen als een gestage inkomstenstroom voor het ziekenhuis", aldus het CMC.

Het selectieproces begon in augustus vorig jaar en werd geleid door een commissie die was aangesteld door de Raad van Commissarissen van CMC Exploitatie. Voorzitter van de commissie was prof. dr. Ernst Kuipers, lid van de Raad van Commissarissen van CMC Exploitatie, CEO van het Erasmus Medisch Centrum en voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Nederland.

Kuipers : "De Raad van Commissarissen is zeer verheugd om Gilbert Martina als ervaren bestuurder voor CMC te benoemen. Martina heeft als interim-CEO op kundige wijze CMC geleid tijdens de opstartfase van het ziekenhuis en tijdens de recente covid-pandemie. Wij wensen Gilbert Martina samen met alle CMC collega’s zeer veel succes in de komende periode.”

Russel & Reynolds Associates, een wereldwijd adviesbureau voor leiderschap en executive search, zorgde volgens CMC voor de werving en selectie van kandidaten. Het aantal kandidaten werd teruggebracht tot vier, waarna een streng proces volgde om ervoor te zorgen dat de kandidaat met de meeste relevante ervaring en kennis, onder meer ten aanzien van het exploiteren van een ziekenhuis op Curaçao, werd geselecteerd.

Martina geeft aan het een eer te vinden geselecteerd te zijn voor deze uitdagende functie. “Als klein kind kwam ik vaak op de polikliniek, afdeling dermatologie, van SEHOS, aangezien mijn moeder daar als doktersassistente werkte. Mijn eerste keuze na het afronden van de middelbare school was om medicijnen te gaan studeren in Nederland, maar omdat er in mijn eerste jaar geen plaats was, ging ik mijn tweede keuze studeren, namelijk scheikunde."

Martina: "Hoewel ik een bèta-achtergrond heb, heb ik in de loop van de tijd geleerd dat ‘people management’ in combinatie met een sterke visie en duidelijkheid ten aanzien van organisatiedoelstellingen de sleutel vormen tot organisatorisch succes. Hart voor de realisatie van de organisatie doelstellingen, maar met voldoende empathie voor de werknemers die deze doelstellingen
helpen realiseren.

Volgens Martina zal het een grote uitdaging zijn om de financiële tekorten in evenwicht te brengen en om onze slogan "Sirbi ku Amor" te verankeren in onze organisatie. "Uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat we op de juiste koers zitten. Elke klant van CMC verdient vanuit het hart bediend te worden, met passie en met liefde", aldus Martina.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram