zaterdag 1 april 2023 15:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 juli 2021

De Curaçaose taxi-organisatie Thirty Steps Association (TSA) gaat vanaf vandaag van start met het nieuwe reserveringsplatform 24-7 Taxi Curaçao. Gemak staat voorop: via app, website of met een telefoontje naar 9-247 kunnen klanten tegen een vooraf bekend tarief een taxi bespreken.

Gisteren vond de feestelijke lancering plaats in de Queens Ballroom van het Curaçao Marriott Beach Resort. Ook de ministers Ruthmilda Larmonie-Cecilia (SOAW en MEO), Charles Cooper (VVRP) en Sithree van Heydoorn (OWCS) waren daarbij aanwezig.

De nieuwe taxiservice begint in eerste instantie met 45 taxi’s, maar naar gelang dat er meer vraag komt, zal dit aantal worden uitgebreid. De TSA-leden zijn herkenbaar aan hun auto’s en uniform, met een bewijs van hun taxivergunning en hun identiteitsbewijs.

De taxivereniging is de samenwerking aangegaan met Securitas Antias. TSA levert de auto’s en Securitas is verantwoordelijk voor de software en een 24/7 centrale meldkamer. Securitas-directeur Jeroen Kibbelaar gaf gisteren tijdens de lancering uitleg van de werking van het nieuw boekingsplatform. De app geeft, naast de mogelijkheid een taxi te bestellen met informatie over hoeveelheid personen en bagage, ook informatie als hoe laat arriveert de taxi; wat te doen om de reservering te wijzigen en wat te doen als hij niet op het afgesproken tijdstip is aangekomen.

Taxiritten kunnen ook online worden aangevraagd via de website of met een telefoontje naar de 9-247. De klant krijgt dan via SMS een melding dat de taxi is gearriveerd. De chauffeur kan betaald worden met cash of bankkaart. De tarieven van diverse routes worden van tevoren aangegeven en liggen dan vast, ongeacht vertraging door bijvoorbeeld drukte in het verkeer.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram