zondag 4 juni 2023 10:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 juli 2021

Suriname heeft gisteren een fikse tegenvaller gehad in de aanpak van het coronavirus. Door een brand in het commandocentrum van de coronabestrijding in het land, lag de aanpak tijdelijk stil. Inmiddels kunnen de activiteiten weer worden opgepakt.

In de loop van de dag was de telefonische informatielijn over het coronavirus weer bereikbaar en kon er ook weer getest worden in het gebouw, zo maakten de autoriteiten in Suriname bekend.

Er zijn geen coronavaccins verloren gegaan, deze lagen niet opgeslagen in het gebouw van Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar de brand plaatsvond. De brand is ontstaan in een zekeringkast, zo heeft de brandweer vastgesteld.

President Chan Santokhi kwam gisteren zelf poolshoogte nemen bij het gebouw, waar hij zijn wens uitsprak om een nieuw, modern gebouw voor het BOG neer te zetten met meer veiligheidsvoorzieningen.

Het inmiddels deels afgebrande gebouw van BOG stond al in de planning om gerenoveerd te worden. Voor het moderniseren van het gebouw heeft Suriname zelf geen budget, daarvoor moet een investeerder worden gevonden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram