vrijdag 7 oktober 2022 18:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 juni 2021

Het is nog niet bekend wanneer ondernemers steun via de NOW-regeling voor de maand juni kunnen aanvragen. De Curaçaose overheid heeft hiervoor namelijk eerst het geld uit Nederland nodig.

En het is nog de vraag of en wanneer Nederland met de volgende tranche liquiditeitssteun over de brug komt. Curaçao voldoet namelijk nog steeds niet aan de voowaarden hiervoor. Eerst moet de vereiste 25 procent korting op de arbeidsvoorwaarden van ministers en Statenleden wettelijk worden vastgelegd. En daarvoor wacht het kabinet-Pisas op de medewerking van de Staten.

Anderhalve week geleden werd door de Rijksministerraad besloten dat Curaçao de liquiditeitssteun - van in totaal 168 miljoen gulden - in deeltranches krijgt toegekend en dat er nu ook nadere voorwaarden en tijdlijnen zijn bepaald. En het is staatssecretaris Knops die daar nu over mag besluiten, buiten de Rijksministerraad om.

Zolang er door Knops geen klap met de hamer wordt gegeven, kan het ministerie van Economische Ontwikkeling de ondernemers nog geen datum geven waarop zij een verzoek tot steun kunnen indienen voor juni 2021.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram