vrijdag 12 augustus 2022 20:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 juni 2021

De Curaçaose regering heeft gisteren de landenlijst aangepast en Nederland valt nu onder de landen met een laag risico. Dat betekent dat gevaccineerde inwoners die vanuit Nederland terugvliegen naar Curaçao geen PCR-test en antigeentest meer hoeven te doen.

Voor toeristen en niet-gevaccineerde eilandbewoners blijven de regels onveranderd. Zij hebben een negatieve PCR-test (maximaal 72 uur voor vertrek) of antigeentest (maximaal 24 uur voor vertrek) nodig om het eiland binnen te komen.

Ook moeten ze drie dagen na aankomst op het eiland nogmaals een antigeentest doen. Bewijs en betaling van de afspraak voor deze test moet worden geüpload bij het invullen van de Passenger Locator Carc (PLC) voor vertrek.

Volledig gevaccineerde inwoners hoeven zich dus niet meer te laten testen bij terugkeer naar Curaçao. Wel moeten zij tijdens de reis het vaccinatiebewijs bij zich hebben en vooraf de PLC hebben ingevuld.

De nieuwe landenlijst is te vinden op gobiernu.cw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram