maandag 5 december 2022 06:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 juni 2021

De Curaçao Restaurant Association (CRA) wil meer versoepelingen voor de restaurantsector. Volgens de CRA komen er momenteel nauwelijks besmettingen bij, maar hebben restaurants toch nog verschillende beperkende maatregelen tegen het coronavirus.

"Het is intussen drie weken geleden dat de laatste versoepelingen werden afgekondigd. De laatste persconferentie was op 4 juni en sindsdien zijn er nauwelijks besmettingen bij gekomen", aldus de CRA.

Voor restaurants zijn er nog een aantal beperkingen geldig waaronder het dragen van een mondkapje voor personeel en het verbod op het zitten aan een bar. Daarnaast mogen restaurants binnen en buiten nog maar 50 procent van hun capaciteit benutten.

Volgens de CRA zijn deze maatregelen van grote invloed op de omzet en niet in verhouding tot alle andere sectoren die nagenoeg geen beperkingen meer kennen.

"We hebben meerdere keren bij verschillende ministeries aangegeven dat we versoepelingen willen, maar vonden geen gehoor", zegt de CRA. Inmiddels komen er steeds meer toeristen aan op Curaçao en is het volgens de CRA noodzakelijk dat restaurants hun volledige capaciteit weer kunnen gaan gebruiken.

"We zijn blij met de toename in het aantal restaurantbezoeken, maar het is echt nodig dat de capaciteit weer teruggaat naar 100 procent. De verliezen van het afgelopen jaar zijn enorm en zo is er kans het terug te gaan verdienen", aldus CRA.

De CRA is bang dat de restaurantsector vergeten wordt, "terwijl deze juist zo hard getroffen is". "Het is tijd om de vele banen die verloren zijn gegaan in corona-tijd weer terug te laten komen en de horecasector biedt daar uitstekende mogelijkheden voor.

"Met het hoogseizoen in aantocht is er de mogelijkheid om veel werkgelegenheid te creëren, maar dan moet er wel snel weer versoepeld worden", vindt de CRA. De oproep van de CRA aan de overheid is dan ook: tijd om de laatste stappen te zetten en met versoepelingen te komen. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram