woensdag 6 juli 2022 21:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 juni 2021

De overheid wil weten of de informatie die zij verspreidt ook daadwerkelijk iedereen bereikt. Daartoe laat Directie Communicatie en Voorlichting een survey houden onder burgers en bezoekers van Curaçao.

De overheid communiceert regelmatig met haar burgers en bezoekers, maar het is vooralsnog onduidelijk of de informatie ook echt bij iedereen terecht komt. Het onderzoek daarnaar wordt uitgevoerd door Renske Pin van onafhankelijk onderzoeksbureau RE-Quest.

Pin: "Het doel van het onderzoek is om de informatiebehoefte in kaart te brengen en de communicatiekanalen verder te versterken, of andere kanalen te gebruiken, ten behoeve van effectieve communicatie."

Volgens Pin gaat de survey in op verschillende onderwerpen, waaronder aan welke informatie men behoefte heeft en welke informatiekanalen het publiek gebruikt. Daarnaast wordt onderzocht hoe tevreden men is over bijvoorbeeld de website van de overheid, de Facebook pagina, het WhatsApp kanaal en de persconferenties.

Verder wordt gevraagd naar adviezen voor de overheid om hun communicatie verder te verbeteren.

Met de resultaten kan de overheid de inwoners en bezoekers van Curaçao zo goed en volledig mogelijk bereiken. De peiling gebeurt online en is anoniem, maar daarnaast vinden ook focus groups plaats om diegenen te bereiken die moeilijk online te vinden zijn.

Het invullen van de survey kan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram