donderdag 18 augustus 2022 18:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 juni 2021

Accountantskantoor Ernst & Young (EY) heeft een boete van 400.000 gulden opgelegd gekregen door de Fair Trade Authority Curaçao (FTAC). Dat meldt FTAC in een verklaring.

De FTAC onderzoekt klachten van consumenten en ondernemingen die last hebben van concurrentievervalsing door kartels en misbruik van machtspositie. Ook mogelijke overtredingen van de meldingsverplichting van concentraties kunnen gemeld worden bij de FTAC.

Volgens FTAC heeft EY een concentratie niet gemeld. Het accountantskantoor nam in 2019 delen van KDC Interim over. Dat is de handelsnaam van het voormalige KPMG Dutch Caribbean. De FTAC had vóór de concentratie willen kunnen beoordelen of de machtspositie van EY hierdoor niet te groot zou worden.

Het FTAC is naar aanleiding van publicaties in de media een onderzoek gestart. FTAC zegt dat iedere onderneming op de hoogte hoort te zijn van de verplichting dit te melden bij de FTAC. Daarnaast heeft de FTAC EY tweemaal op haar verplichting gewezen.

One comment on “Boete voor Ernst & Young na niet melden overname”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram