zondag 16 januari 2022 17:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
25 juni 2021

In het onderzoek naar de drugsroof uit het politiebureau van Rio Canario in oktober 2018 heeft de politie deze week drie verdachten aangehouden. Het gaat om mannen tussen de 25 en 60 jaar oud. Zij worden verdacht van handel in drugs.

Een van de mannen is gisteren weer naar huis gestuurd, maar hij blijft nog wel verdachte in de zaak. De andere twee mannen zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De zaak trok afgelopen jaren veel aandacht. Het ging namelijk om 600 kilo cocaïne die bij een eerdere zaak juist door de politie in beslag was genomen en werd bewaard op het bureau van Rio Canario.

In de nacht van 13 op 14 oktober 2018 slaagden onbekenden erin twee grote metalen deuren in het politiebureau te forceren om bij de partij drugs te komen. Het OM ontkende destijds berichten dat er ook geld en vuurwapens zijn gestolen. In het kader van het onderzoek werd een uitgebrande vrachtwagen in beslag genomen die mogelijk bij de roof was gebruikt.

Het Openbaar Ministerie sprak van een ‘zeer ernstige, brutale drugsroof’. In januari dit jaar werd door het OM nog een beloning uitgeloofd voor de gouden tip. Deze beloning werd een paar weken daarna zelfs verhoogd naar een bedrag van 30.000 gulden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram