vrijdag 23 juli 2021 16:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
25 juni 2021

De situatie bij Playa Piskadó dreigt uit de hand te lopen als er niet snel wordt ingegrepen, zeggen bewoners van Westpunt. Het is vooral de verhuurder van de ligstoelen die voor problemen zou zorgen, met name voor de vissers.

Twee bewoners hebben hun zorgen geuit tegenover de Amigoe. Het ging volgens hen mis vanaf het moment dat er een vergunning werd uitgegeven voor de verhuur van ligstoelen op het strand.

Playa Piskadó is van oudsher een vissershaven waar de vissers op het strand hun vis schoonmaken en verkopen. Omdat hierdoor ook veel schildpadden dichtbij de steiger zijn te bewonderen, is het een populair strand geworden bij zowel lokale snorkelaars als de vele toeristen.

En nu liggen de ‘ligstoelen bij wijze van spreken naast de boten’, aldus een van de bewoners. Het is vooral het gedrag van de verhuurder van de ligstoelen dat volgens hen problemen geeft.

“Hij bedreigt anderen op het strand en er is sprake van illegale drugsverkoop.” De politie is daarvan op de hoogte maar onderneemt geen stappen, zegt hij. Ook zou de ligstoelenverhuurder zich mengen in de bedrijfsvoering van de vissers. “Het lijkt erop dat niemand hem iets kan zeggen en hij doet wat hij niet laten kan.”

De situatie is alarmerend en al een tijd gaande, aldus de bewoners, maar niemand die hier iets aan doet. “Buurtbewoners zijn boos en willen een snelle oplossing voor het probleem voordat het uit de hand loopt.” Onlangs werden nog enkele ligstoelen in brand gestoken. “Het probleem escaleert”, aldus de bewoner tegen de Amigoe.

Een medewerker van het ministerie van GMN reageert in de krant en geeft toe dat het afgeven van de vergunning tot problemen heeft geleid en dat de situatie op het strand nu chaotisch is geworden. Maar hij legt de bal bij de politie. Het is volgens hem de politie die nog niet heeft opgetreden tegen de verhuurder van de ligstoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram