maandag 27 september 2021 19:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
25 juni 2021

Aruba gaat vandaag naar de stembus voor een nieuw parlement. Maar liefst twaalf partijen doen mee en zij strijden om in totaal 21 zetels. De verkiezingen zijn het gevolg van het ontslag van het kabinet van premier Evelyn Wever-Croes eind maart.

De laatste verkiezingen op Aruba waren in november 2017. Toen verloor de Arubaanse Volkspartij (AVP) van Mike Eman na acht jaar de meerderheid in het parlement. Met deze verkiezingen wil de AVP weer de meerderheid halen in het parlement. Volgens Eman kan alleen zijn partij zorgen voor een betere economie en hogere lonen.

Maar de AVP staat negatief in de aandacht vanwege de arrestatie van oud-minister en huidig parlementariër Benny Sevinger eind mei. Die zou tussen 2009 en 2017 overheidsterreinen hebben weggegeven aan bevriende relaties.

Sevinger zit nog steeds vast maar staat nog wel op de kandidatenlijst en er kan dus vandaag op hem worden gestemd. Twee jaar geleden werd al een ander kopstuk van de AVP, Paul Croes, veroordeeld tot vier jaar cel wegens het verkopen van werkvergunningen.

De MEP van Wever-Croes en de AVP van Eman zijn het in ieder geval inhoudelijk eens over één belangrijk onderwerp: dat Aruba afhankelijk is van de liquiditeitssteun van Nederland. De twee grootste partijen willen zich richting Nederland zo constructief mogelijk blijven opstellen.

Richting elkaar zijn ze wat minder hartelijk. Ze hebben van te voren al aangegeven niet samen een coalitie te willen vormen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram