zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Een 65-jarige Nederlander heeft geprobeerd vanuit Suriname 9,5 kilo cocaïne naar Nederland te smokkelen. De drugskoerier zat in een rolstoel toen hij ontmaskerd werd en de drugs zaten gewoon in zijn handbagage.

Het hoofd van de afdeling zware criminaliteit van de Surinaamse politie, Judith Dragtenstein, heeft dit tegenover het ANP bevestigd. Agenten van een speciaal antidrugsteam ontdekten de drugs tijdens het scannen van de bagage op het vliegveld in Suriname.

De drugs zaten in zijn handbagage verstopt tussen zakjes melkpoeder, oerdi (een erwtensoort) en agar agar-poeder (een soort gelatine). Volgens Dragtenstein was het de tweede keer dat deze man heeft geprobeerd drugs naar Nederland te smokkelen. Hij is daar eerder voor veroordeeld, maar de politie kon niet zeggen welke straf hij daarvoor kreeg.