dinsdag 12 september 2023 12:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 juni 2021

De coulanceregeling voor mensen die door de reisbeperkingen buiten hun schuld langer dan toegestaan op Bonaire, Sint Eustatius of Saba verbleven, wordt per 1 juli weer afgeschaft. Vanaf dan kunnen zij hiervoor weer een boete bij de uitreiscontrole verwachten. 

Door de reisbeperkingen afgelopen jaar vanwege de covidpandemie waren er mensen die noodgedwongen de vrije termijn van verblijf op Bonaire, Statia of Saba hadden overschreden. De marechaussee, de IND en het Openbaar Ministerie BES hadden voor deze groep een coulanceregeling opgesteld. Hierdoor konden zij zonder het risico van een boete langer op één van de eilanden verblijven. Maar nu de reisbeperkingen al langere tijd zijn opgeheven, vervalt deze regeling per 1 juli.

De vrije termijn geldt voor mensen die geen ingezetenen van Caribisch Nederland zijn. Zij kunnen voor een bepaalde tijd binnen Caribisch Nederland verblijven zonder verblijfsvergunning of verklaring van rechtswege.

De duur van deze periode hangt af van de nationaliteit van de persoon en in welk land de persoon woont. Als iemand de vrije termijn overschrijdt, kan hij of zij bij de uitreiscontrole een boete krijgen. Het boetebedrag loopt op naarmate de persoon langer ongeoorloofd op het eiland verblijft.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram