maandag 11 september 2023 18:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 juni 2021

Reiziger die vanuit Nederland naar het buitenland gaan mogen in juli en augustus gratis een coronatest laten doen. Het kabinet wil zo voorkomen dat mensen die naar het buitenland op vakantie willen op hoge kosten worden gejaagd.

Minister Hugo de Jonge van VWS benadrukte dat het eenmalig is en alleen in juli en augustus. "Na die tijd kun je gevaccineerd zijn en dan is het niet meer nodig." De PCR-test is verkrijgbaar via de reisbranche, de GGD of via een gecontracteerd bedrijf.

In de Tweede Kamer was er flinke druk op het kabinet om de testen gratis te maken. Het kabinet wilde dat eerst niet, onder meer in verband met de honderden miljoenen die het zou kunnen kosten. Volgens het kabinet zouden er maximaal 3,5 miljoen testen nodig zijn, wat naar schatting 250 miljoen euro zou kosten.

Vooral voor gezinnen met kinderen kan een vakantie vanwege de coronatesten fors in prijs oplopen. Kinderen van 12 tot en met 17 jaar mogen nog niet worden ingeënt. Het kabinet wacht nog een advies hierover af van de Gezondheidsraad. Als er positief wordt geadviseerd, wil De Jonge daar in meegaan. Maar vanwege de leveringen kan daar dan op zijn vroegst vanaf half augustus mee worden begonnen. Tot die tijd is alles voor 18-plussers nodig. Met de gratis testen wil het kabinet dan ook voorkomen dat gezinnen met kinderen die naar het buitenland willen op hoge kosten worden gejaagd.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram