donderdag 18 augustus 2022 04:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 juni 2021

Alida Francis - geboren en getogen Statiaan - wordt de nieuwe regeringscommissaris op Sint Eustatius. Ze was voorgedragen door staatssecretaris Knops en de ministerraad heeft vandaag met haar benoeming ingestemd. Francis begint aanstaande dinsdag al aan haar taak.

Francis volgt Marnix van Rij op, die vorige maand aangaf terug naar Nederland te willen omdat hij interim-partijvoorzitter van het CDA werd.

Ze is geboren en opgegroeid op Statia en al ruim dertig jaar werkzaam in het Caribisch gebied, waaronder 18 jaar op Statia als directeur Toerisme. Ze was al plaatsvervangend regeringscommissaris op St Eustatius sinds 15 februari 2020.

De nieuwe plaatsvervangend regeringscommissaris wordt Claudia Toet, afkomstig uit Den Haag. De laatste 1,5 jaar heeft ze als adviseur en verandermanager voor de regeringscommissarissen van Sint Eustatius gewerkt en als projectleider Sint Eustatius voor het ministerie van BZK. Daarvoor werkte zij 10 jaar voor de gemeente Rotterdam.

Beiden beginnen aanstaande dinsdag, 22 juni, met hun taken. Staatssecretaris Raymond Knops zei vandaag tijdens de beëdigingsceremonie - die digitaal plaatsvond - ‘buitengewoon blij’ te zijn met de benoeming van Francis. “Ze heeft veel kennis en is geboren en getogen op Statia. Ik twijfel er niet aan dat zij de ideale persoon is om deze functie te vervullen.” Over Toet zei Knops dat zij al 1,5 jaar aan Statia heeft gewerkt en bruggen weet te bouwen. "Alida en Claudia passen perfect bij elkaar", aldus de staatssecretaris.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram