dinsdag 30 november 2021 17:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 juni 2021

Venezolanen die vastzitten op Curaçao kunnen op zaterdag 10 juli terugkeren naar hun land. De Curaçaose overheid heeft, in samenwerking met het Venezolaanse consulaat, die dag een repatriëringsvlucht gecharterd.

De grenzen tussen Venezuela en Curaçao zijn nog steeds dicht. Vorige week werd besloten de maatregel opnieuw te verlengen, waardoor de grensen nog tot in ieder geval 10 september dicht zijn. Het is voor Venezolanen op Curaçao, maar ook voor Curaçaoenaars in Venezuela, dan ook onmogelijk om zonder hulp terug te kunnen keren.

De repatriëringsvlucht op 10 juli is in eerste instantie bedoeld om Venezolanen die illegaal zijn op het eiland uit te zetten naar hun land van herkomst. Maar ook Venezolanen die hier legaal zijn en gestrande Curaçaoenaars in Venezuela kunnen gebruik maken van deze chartervlucht.

De prijs van het one way-ticket tussen Hato en Caracas is 436 gulden; de kosten voor een PCR-test komen daar nog bij op. Tickets zijn verkrijgbaar tot en met 30 juni bij Curaçao Handling Agent in Pietermaai Parking Mall.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram