dinsdag 30 november 2021 17:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 juni 2021

Curacao Apartments & Small Hotels Association (Casha) moet concluderen dat het aantal boekingen voor accomodaties nog steeds erg achterloopt. In mei was de bezetting slechts 16,5 procent. En dat was niet dankzij toeristen maar door de langetermijnverhuur, staycations en omboekers uit 2020. Is Curaçao uit de gratie?, vraagt Casha zich af.

De belangenvereniging van ondernemers in de toeristische sector maakte vandaag de nieuwe bezettingscijfers van haar leden bekend en constateert dat het aantal nieuwe boekingen ‘teleurstellend is’.

In mei hadden maar liefst 7 accommodaties geen enkele gast;  11 accommodaties hadden een bezetting van een kleine 2 tot 25 procent. Er waren slechts 4 leden die aangaven een bezetting van boven de 25 procent te hebben gehad.

Eén accomodaties had een bezetting van 51 procent. Maar dit was te danken aan het verblijf van tijdelijke medewerkers van het CMC; ze hadden maar 2 toeristen in mei ontvangen.  Een resort gelegen op Bándabou tikte de 52 procent aan. Hoger dan dit percentage kwam niemand. 

Een enkeling geeft aan vertrouwen te hebben in boekingen voor de maanden  juni en juli, zegt Casha, maar het merendeel maakt zich grote zorgen en ziet het aantal boekingen nauwelijks stijgen. Hun verwachting is dat bestaande boekingen alsnog worden geannuleerd wanneer er geen soepeler inreisbeleid gaat komen.

“Het huidige testbeleid en de papiermolen hier omheen zorgt ervoor dat toeristen een andere bestemming kiezen waar het testbeleid klantvriendelijker is. De stress die het testen bij toeristen oproept is bij aankomst van de gezichten af te lezen en een half woord is voldoende voor een uitgebreid relaas over alle beslommeringen”, zo schrijft Casha. Maakt Curaçao zich hiermee niet voor langere tijd minder populair?”

Volgens de belangenvereniging zijn veel ondernemers in de toeristische sector technisch failliet. Ze leven nu van de spaarrekeningen of giften en leningen van familie. De regering heeft ondernemers gevraagd om een aanvraag voor steun in te dienen voor mei, maar Casha vraagt zich af of deze steun nog wordt uitbetaald,.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram