donderdag 27 januari 2022 02:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
14 juni 2021

Met het afleggen van de eed bij gouverneur Lucille George-Wout kan het nieuwe kabinet Pisas II aan de slag. Bijna drie maanden na de verkiezingen traden zeven nieuwe ministers en een gevolmachtigd minister aan.

"Vanaf nu zijn jullie minister van alle Curacaoënaars", zei de gouverneur. "Er wacht jullie een zware taak aangezien jullie vanaf nu ons land gaan regeren onder extreem moeilijke omstandigheden." De gouverneur doelt daarmee op de financieel-economische crisis sinds corona bezit nam van Curaçao.

De gouverneur wees erop dat het lijkt dat corona onder controle is. "Dit betekent niet dat we weer door kunnen leven zoals we gewend waren. En voor veel mensen was het leven voor corona al zwaar", aldus George-Wout.

Een zware taak voor de voorlopig zeven ministers en gevolmachtigd minister. Premier Gilmar 'Pik' Pisas en minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia nemen voorlopig twee ministeries op zich, nadat twee kandidaten niet door de screening kwamen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram