donderdag 5 augustus 2021 03:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
11 juni 2021

De Celebrity Millennium was gisteren het eerste cruiseschip dat sinds de uitbraak van de coronapandemie op Curaçao aanmeerde. Toch verloopt voor twee passagiers het reisje dat zaterdag begon op Sint Maarten minder onbezorgd dan gehoopt. Zij testten gisteren positief op het coronavirus.

Iedereen aan boord werd getest omdat komende zaterdag de cruise weer naar Sint Maarten gaat. Alle 650 bemanningsleden en 600 gasten zijn overigens volledig gevaccineerd.  

De twee passagiers delen een kamer en moeten voorlopig aan boord in quarantaine blijven. Het tweetal is volgens de Amerikaanse cruisemaatschappij verder niet ziek.

De Celebrity Millennium is het eerste cruiseschip dat het eiland na lange tijd weer aandoet. Eerder deze week meerde het al aan op Aruba. Bij aankomst op Curaçao werd een kleine ceremonie gehouden in aanwezigheid van onder meer demissionair minister Steven Martina.  

Door de reisbeperkingen kwamen ruim een jaar geleden alle cruisereizen te vervallen en nog steeds liggen vrijwel alle schepen voor pleziervaarten voor anker. Door het coronavirus liep de cruisebranche ook reputatieschade op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram