woensdag 6 juli 2022 21:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 juni 2021

“Het begint er veelbelovend uit te zien voor de komende zomer", zei Paul Pennicook, ceo van het CTB, gisteren tijdens de persconferentie, doelend op de de groei van het toerisme. Diverse vliegmaatschappijen verhogen hun vluchtfrequentie vanaf juli en ook nieuwe maatschappijen hebben Curaçao gevonden.  

Tijdens de persconferentie presenteerde de ceo van Curaçao Tourist Board (CTB) de laatste toerismecijfers en zijn verwachtingen voor de komende periode. “Na een zeer moeilijke maart en april te hebben doorgemaakt met Covid-19 zowel in Nederland als lokaal, is het echt goed om te zien dat de bezoekersaantallen weer aantrekken”, aldus Pennicook. Ook het verkeer vanuit de VS gaat de goede kant op, nu bezoekers uit alle 50 staten Curaçao weer kunnen bezoeken.

Het CTB schat de toename van het aantal toerisme voor de komende maanden dan ook positief in. Vooral doordat diverse luchtvaartmaatschappijen vanaf juli hun vluchtfrequentie gaan verhogen. KLM verdubbelt haar dagelijkse vlucht naar 2 keer per dag en TUI gaat in juli geen 5 vluchten per week uitvoeren maar 12. American Airlines vliegt dagelijks vanuit Miami en 1 keer per week vanuit Charlotte. JetBlue komt 3 keer per week vanuit New York.

Daarnaast voert Avianca 2 vluchten per week uit vanuit Bogota. En ook Wingo start in juli wekelijks met 2 vluchten vanuit Bogota. Copa Airlines begon afgelopen zaterdag met 2 wekelijkse vluchten vanuit Panama en dit wordt vanaf juli verdubbeld naar 4. En dan hebben we ook nog Divi Divi Air, EZ Air, Winair, Air Century, Sky High, AirCaribe en Jetair Caribbean die lijnvluchten uitvoeren naar diverse bestemmingen in het Caribisch gebied.

Verder zal Curaçao ook nieuwe maatschappijen ontvangen vanaf juli. Air Belgium gaan dan 2 keer per week vliegen naar Curaçao via Martinique en LukeAir wekelijks vanuit Polen.

Pennicook gaf ook een terugblik op het afgelopen covidjaar. Het toerisme op Curaçao daalde in 2020 met 62 procent. In het Caribisch gebied was de gemiddelde daling 67 procent en wereldwijd 74 procent.

De cijfers laten de afgelopen 12 maanden een jojo-effect zien. Sinds de reisbeperkingen in juli 2020 werden opgeheven, begon het toerisme op Curaçao weer te groeien. Totdat de Nederlandse regering in december code oranje afkondigde voor Curaçao en de meeste toeristen uit Nederland weer thuisblijven. Dat gold ook voor de eerste vier maanden van 2021. Door de komst van toeristen uit de VS, kon Curaçao gelukkig in maart nog 10.118 bezoekers registreren. Maar ook dit was van korte duur, doordat vlak daarna een lockdown werd opgelegd. In mei rapporteert het CTB 8.843 bezoekers, waarvan ruim de helft uit Nederland (4.792). Maar voor de komende zomer heeft de CTB-ceo dus weer hoge verwachtingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram