maandag 27 september 2021 16:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
10 juni 2021

Gouverneur Lucille George-Wout zal vandaag het eindverslag van de formateur bespreken met MFK-voorman Gilmar ‘Pik’ Pisas en PNP-leider Ruthmilda Larmonie-Cecilia. Naar aanleiding van dit gesprek wordt het moment van de beëdiging van het nieuwe kabinet bepaald. De verwachting is dat dit begin volgende week zal zijn.

Chester Peterson heeft zijn taak als formateur afgerond. Gistermiddag ging hij op bezoek bij gouverneur George-Wout om het eindverslag van de formatie te bespreken. Het zal zijn laatste bezoekje zijn geweest als formateur voor het aankomende kabinet-Pisas.

De gouverneur heeft in een persverklaring laten weten kennis te hebben genomen van de bevindingen van de formateur en ze gaf aan deze vandaag te bespreken met de politiek leiders van de nieuwe regeringspartijen.

De MFK/PNP-regering zal in eerste instantie met zeven ministers van start gaan. Voor Justitie en Economische Ontwikkeling wordt nog hard gezocht naar een kandidaat die ministeriabel is.

Pisas zal naar alle waarschijnlijkheid, naast zijn premierschap, tijdelijk ook waarnemend minister van Justitie zijn. Larmonie-Cecilia zal in de beginperiode naast SOAW ook Economische Ontwikkeling op zich nemen, zo bevestigde zij gisteren tegenover de Amigoe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram