maandag 27 september 2021 16:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
8 juni 2021

In het beoogde kabinet-Pisas is voor de ministerspost op zowel Economische Ontwikkeling als Justitie op dit moment nog geen kandidaat. De nieuwe regeringsploeg van MFK en PNP zal daarom in eerste instantie met 7 ministers van start gaan.

Dat schrijft de Amigoe op basis van bronnen rondom de kabinetsformatie. Eerder was al afgesproken dat de MFK 6 ministersposten krijgt en de PNP 3. Maar Eduard Braam, MFK-kandidaat voor Justitie, trok zich vorig week terug en in diezelfde week werd ook bekend dat PNP-er Ramon Chong, kandidaat voor Economische Ontwikkeling, niet door de screening kwam. De partijen moeten daarom op zoek naar 2 nieuwe namen.

Wie de nieuwe kandidaten zijn, is nog niet bekend. Er zingen enkele namen rond, maar er is nog geen officiële voordracht geweest. De verwachting is wel dat Gilmar ‘Pik’ Pisas, naast zijn premierschap, tijdelijk ook waarnemend minister van Justitie zal zijn.

Het eindverslag van formateur Chester Peterson is inmiddels klaar, maar moet nog worden ingediend bij de gouverneur. Volgens de Amigoe wordt binnen politiek Willemstad er rekening mee gehouden dat dit op korte termijn gebeurt. “Later deze week, of uiterlijk volgende week maandag, wordt de nieuwe ministersploeg beëdigd door de gouverneur.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram