dinsdag 30 mei 2023 13:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 juni 2021

Op Aruba hoeven mensen vanaf morgen geen mondkapje meer te dragen. Bedrijven mogen nog wel een mondkapje verplichten in hun zaak, maar de verwachting is dat daar weinig gebruik van zal worden gemaakt.

Omdat het aantal besmettingen al langere tijd laag is, vindt de overheid het verantwoord een nieuw aantal versoepelingen door te voeren. Gisteren kwamen er slechts coronabesmettingen op het eiland bij. Er zijn nu nog 41 Arubanen en 11 niet-ingezetenen besmet.

Het eiland krijgt weer veel toeristen, vooral Amerikanen. In mei van dit jaar lag het aantal bezoekers op meer dan 70 procent van het aantal dat in 2019 in dezelfde maand naar Aruba kwam. Ook meert deze week, net als op Curaçao, voor het eerst sinds een jaar weer een cruiseschip aan.

Een andere versoepeling morgen is dat publiek weer is toegestaan bij sportwedstrijden. Er geldt nog wel steeds een verbod op dansen.

Verder zijn er minder reisrestricties. Aruba, Curaçao en Bonaire vormen vanaf morgen een ‘bubble’, wat betekent dat reizigers tussen de drie eilanden die twee keer zijn gevaccineerd geen coronatesten hoeven te laten zien.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram