zondag 16 januari 2022 14:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
7 juni 2021

Kinderopvangorganisaties op Bonaire en Sint Eustatius krijgen vanaf 1 juli meer subsidie vanuit de Rijksoverheid. Hierdoor gaat de maximale bijdrage die zij van ouders mogen vragen omlaag.

Sinds vorig jaar komen de organisaties voor kinder- en buitenschoolse opvang op Bonaire en Statia in aanmerking voor een kostprijsverlagende subsidie. Daarmee konden zij de ouderbijdrage verlagen en maatregelen nemen om de kwaliteit van de opvang te verbeteren. Vanaf 1 juli gaat deze subsidie omhoog.

Op Bonaire gaat de maximale bijdrage die gevraagd mag worden van ouders vanaf 1 juli van 200 dollar naar maximaal 125 dollar per kind per maand. Dit bedrag geldt bij 5 dagen dagopvang en 5 dagen buitenschoolse opvang per week. De ouderbijdrage voor dagopvang bij een gastouder wordt 100 dollar per maand. Als een kinderopvangorganisatie op dit moment meer geld in rekening brengt aan ouders dan de maximale ouderbijdrage, dan moeten zij het tarief verlagen.

Op Sint Eustatius gaat de ouderbijdrage van 150 dollar naar 100 dollar per maand voor 5 dagen dagopvang. Voor de buitenschoolse opvang wordt het maandbedrag geen 75 dollar meer maar 50 dollar. Op Saba blijft de ouderbijdrage gelijk, namelijk 100 dollar per maand voor dagopvang en  50 dollar voor buitenschoolse opvang.

Op alle drie de eilanden kunnen ouders die de bijdrage niet zelf kunnen betalen een kindplaatssubsidie aanvragen bij het Openbaar Lichaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram