maandag 27 september 2021 20:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
7 juni 2021

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is bezig met de verkoop van haar aandelen in Banco di Caribe. Er waren al eerder geruchten hierover, maar nu staat het zwart op wit in een recent vonnis in bezit van het Antilliaans Dagblad.

Banco di Caribe is een dochteronderneming van Ennia, eigendom van de Amerikaan Hushang Ansary. In 2018 moest de CBCS ingrijpen bij de verzekeraar en trok de vergunning in van Ennia Leven, Zorg en Schade. Er werd voor het bedrijf een noodregeling afgekondigd, zo legt de krant uit.

Sinds die tijd probeert de Centrale Bank de Ennia-groep weer kredietwaardig en gezond te maken. De CBCS  mag daarbij ook ook bezittingen van Ennia verkopen, blijkt uit het vonnis. Zoals dus dochteronderneming Banco di Caribe, dat overigens een winstgevende bank is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram