maandag 27 september 2021 08:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
4 juni 2021

De overheid geeft vanmiddag een Verslag van de Dag met de bekendmaking van nieuwe versoepelingen en nieuws over de laatste ontwikkelingen rondom Covid-19.

Demissionair premier Eugene Rhuggenaath en epidemioloog Izzy Gerstenbluth zijn aanwezig bij de Relato di Dia.

Het Verslag van de Dag begint om 16.00 uur en NU.cw volgt het verslag voor de vertaling in het Nederlands in dit Liveblog

We vertalen van minuut tot minuut, dus ververs je browser regelmatig voor de laatste updates. Het laatste nieuws vind je bovenaan. Door de snelheid van het vertalen, kunnen er spelfouten in dit Liveblog zitten, onze excuses daarvoor.

 • Tot zover het Verslag van de Dag. Dank voor je aandacht voor dit liveblog en graag tot een volgende.
 • Rhuggenaath wenst iedereen een felis wikent en hoopt dat iedereen zich op een veilige manier gedraagt.
 • [16:41 ] Rhuggenaath wil nog verduidelijken dat wat uitgaansleven betreft er pilots worden georganiseerd met feesten waar gedanst wordt. Andere evenementen kunnen gewoon doorgaan, maar wel op basis van protocollen.
 • [16:40] Agglomeratie moeten we nog steeds mee uitkijken. We willen graag uitgaan en naar feesten gaan. Daarom zijn er pilottests. Er zijn protocollen opgesteld waar mensen zich aan moeten houden. Mensen die niet gevaccineerd zijn, zullen 24 uur van te voren een antigeentest moeten doen.
 • [16:38] Mensen die volledig zijn gevaccineerd zijn mogen dus vrij reizen tussen de ABC-eilanden. Het aantal nieuwe besmettingen op Curacao is erg laag, maar op Aruba en Bonaire liggen de getallen iets hogers. Hij wijst erop dat er ook nieuwe varianten zijn op de eilanden. Het is daarom belangrijk dat mensen die niet gevaccineerd zijn, worden getest.
 • [16:36] Izzy Gerstenbluth zegt dat duidelijk is dat de dagelijkse cijfers laag blijven. Er is nu behoorlijk versoepeld. Toch moeten we voorzichtig blijven aangezien er nog steeds gevallen van Covid-19 zijn. We moeten niet vergeten dat er mensen zijn die besmet zijn, maar geen symptomen hebben.
 • [16:34] De overheid heeft in overleg met stakeholders besloten dat er evenementen plaats kunnen vinden in de openlucht voor mensen die gevaccineerd zijn. Het gaat om pilotevenementen.
 • [16:32] Alle informatie die zojuist gegeven is, wordt op de officiele kanalen van de overheid gepubliceerd.
 • [16:30] Inwoners uit lage risico landen die gevaccineerd zijn, hoeven geen PCR test meer te ondergaan. Inwoners uit hoge risicolanden moeten de antigeentest nog wel doen. Mensen die niet gevaccineerd zijn, moeten wel getest worden.
 • [16:29] Vanaf vandaag kunnen alle inwoners van Curacao die gevaccineerd zijn vrij reizen tussen Curacao en Aruba en Curacao en Bonaire. Voor die mensen is een PCR-test en antigeentest niet meer nodig. Mensen die niet gevaccineerd zijn, moeten zich wel laten testen. De beslissing is genomen na overleg tussen de 3 eilanden. Het vaccinatieboekje moet overlegd kunnen worden. Er moeten 2 stickers in zitten met een batchnummer er op.
 • [16:26] De avondklok wordt vanaf dinsdag 8 juni opgeheven. Rhuggenaath bedankt iedereen voor zijn medewerking en steun. Het is een grote stap na bijna een jaar avondklok. Rhuggenaath dankt ook de 85.000 mensen die zich hebben laten vaccineren. Hij benadrukt om door te gaan met vaccineren.
 • [16:24] Eugene Rhuggenaath opent het Verslag van de Dag. Hij zegt dat er vanuit de gemeenschap vragen zijn gekomen en er wordt aandacht besteed aan het vervolg van de versoepelingen.
 • [16:23] De moderator biedt excuses aan voor de vertraging om technische redenen.
 • [16:02] Het Verslag van de Dag begint over 12 minuten
 • We zijn in afwachting van verbinding.
 • Het Verslag van de Dag begint over vijf minuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram