dinsdag 21 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Douane Caribisch Nederland trof afgelopen maandag voor de tweede keer op één dag drugs aan in de bagage van een reiziger. Dit maal op het vliegveld van Sint Eustatius waar in de handbagage van een 51-jarige passagier 530 gram cannabis werd gevonden.

De douane ontdekte de drugs tijdens een reguliere controle van passagiers die met een Win Air-vlucht vanuit Sint Maarten aankwamen op Sint Eustatius. De douane vond in de handbagage van een van de passagiers een verdacht pakketje. Toen het vacuüm verpakte pakketje werd opengemaakt bleek er cannabis in te zitten.

De cannabis is in beslag genomen en de 51-jarige verdachte C.C.H. is overgedragen aan het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) voor verder onderzoek.

Het was niet de enige drugsvangst van de Douane Caribisch Nederland afgelopen maandag. Op diezelfde dag trof de douane op het vliegveld van Bonaire ook al 710 gram cocaïne aan in de bagage van een 20-jarige passagier die met een KLM-vlucht naar Nederland wilde vertrekken. Hij had de drugs verstopt in een koffer met een dubbele bodem.