maandag 27 september 2021 20:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 juni 2021

In tegenstelling tot MFK-Statenlid Eduard Braam, die gisteren aangaf zich niet langer beschikbaar te stellen voor een ministerspost vanwege alle commotie rondom zijn persoon, peinst Ramon Chong er niet over om zijn kandidatuur in te trekken. Wat hem betreft zijn alle aantijgingen aan zijn adres onwaar.

Ramon Chong is namens de PNP voorgedragen als minister voor Economische Zaken en gaf gisteren een persconferentie over de beschuldigingen tegen hem die recent in het nieuws kwamen.

Aan het begin van de persconferentie leek Chong overigens nog niet heel zeker van zijn eigen verhaal. Toen de verslaggever van NU.cw aankwam, werd hem namelijk vrij snel de deur gewezen. Wellicht omdat de verslaggever in het verleden werkzaam is geweest bij CBA en dus tijdens de vragenronde mogelijk ander licht op de zaak had willen werpen. Iets waarop de toch al geïrriteerde Chong niet op zat te wachten. De verslaggever liet zich vanzelfsprekend niet de mond snoeren en heeft de zaal niet verlaten.

Vraag is of er tijdens de persconferentie wel veel nieuwe dingen zijn gezegd. Chong bleef volhouden dat hij geen verantwoordelijkheid had in de puinhopen die bij CBA Television waren achtergelaten. Iets waarvan een groep voormalig CBA-medewerkers onlangs in een brief aan informateur Chester Peterson hem van betichtten. De oud-medewerkers noemden in de brief een waslijst aan redenen - van slecht leiderschap tot veroordeling voor corruptie - waaruit zou blijken dat Chong alles behalve geschikt is voor het ministerschap.

Chong veegde op de persconferentie elke aantijging van tafel en wastte zijn handen in onschuld. Vrijwel elke alinea van de brief bestempelde hij als onwaar. Hij zou sowieso geen eigenaar zijn geweest van CBA Television, maar slechts een adviseur die een crisis bij het tv-station moest oplossen. “En niemand heeft daarvoor zo veel moeite gedaan als ik”, zo voegde hij eraan toe.

Het wachten is volgens Chong nu op de screening. Maar volgens diverse advocaten die hij om advies heeft gevraagd, zou hij zich daarover geen zorgen hoeven te maken. Wat hij gaat doen als de uitkomst anders blijkt, weet hij nog niet.

3 comments on “Chong zet hakken in het zand: Ik blijf kandidaat-minister”

 1. Daar waar Braam nog het fatsoen toont om zich terug te trekken, maakt Chong zichzelf én de PNP steeds belachelijker.
  Alleen al om de ontstane commotie zou Chong de eer aan zichzelf moeten houden. Ook de vroegere veroordeling voor corruptie zou in de normale wereld hiervoor al genoeg zijn. Maar het 'grote geld' en de 'machtspositie' blijken een te onweerstaanbare invlied op deze man te hebben.
  Iemand die als crisismanager bij CBA niet in staat is om de zaak op orde te krijgen, moet al helemáál geen minister van Economische Zaken worden. Dat belooft op voorhand al niet veel goeds!

 2. Z’n campagne heeft nogal wat gekost dus ergens zal het teruggehaald moeten worden.

  Als zo’n figuur door de screening komt dan zijn we echt de risée van het Caribisch gebied!

 3. Bovenstaand bericht wordt ingehaald door:
  1. https://extra.cw/formado-no-ta-presenta-ramon-chong-komo-minister-den-e-gabinete-nobo/
  2. https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/23745-ramon-chong-niet-ministeriabel

  Kortom: De situatie ligt geheel anders dan op 4 juni op dat moment is gepubliceerd binnen Nu.cw.

  Wat ik sterk vind, is dat Nu.cw duidelijk maakt dat de verslaggever van Nu.cw wordt tegengewerkt door deze politicus. De vrijheid van pers is essentieel binnen een geloofwaardige natie/democratie. Het dictatoriale en hoogmoedige gedrag van Chong laat nogmaals zien dat hij niet-ministeriabel is wegens een aannemelijke persoonlijkheidsstoornis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram