zondag 3 juli 2022 23:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 juni 2021

Volgens de ondernemersverenigingen op Curaçao hoeven werkgevers geen mensen aan te nemen die niet zijn gevaccineerd. “Natuurlijk heeft iedereen het recht om zich niet te laten vaccineren”, aldus de VBC, “maar dat heeft wel consequenties voor ondernemers, en daar hoor ik de overheid niet over.”

De Vereniging Bedrijfsleven Curacao (VBC), hospitalityvereniging Chata, Casha, restaurantvereniging CRA en DMO zijn het coronabeleid zat en dat lieten ze gisteren merken tijdens een persconferentie.

In bijna anderhalf uur lieten de sprekers hun ontevredenheid en boosheid blijken over het beleid van de regering dat ‘goed is voor de volksgezondheid, maar desastreus voor de privésector'. Er worden volgens de hen allerlei maatregelen genomen die grote consequenties hebben voor de ondernemers, maar de regering geeft vervolgens niet thuis wanneer zij aan de bel trekken.

Tijdens de persconferentie was er, naast veel kritiek op het testbeleid - dat volgens de sprekers ‘Curaçao volstrekt uit de markt prijst’ - , ook kritiek op het vaccinatiebeleid van de regering. Volgens de sprekers wordt er ook op dat vlak ‘totaal geen rekening gehouden met de ondernemers’.

De overheid zou alleen maar kijken naar de belangen van mensen die zich niet willen laten vaccineren. “Natuurlijk heeft iedereen het recht om om zich niet te laten vaccineren. Maar dat heeft wel consequenties voor ons, en daar hoor ik de overheid niet over”, aldus de VBC.

Advocaat Berti Braam, die als gast op de persconferentie aanwezig was en vorige week in een opinie-artikel in de kranten ook al dezelfde boodschap gaf, is hier duidelijk over:  “Niemand kan een werknemer verplichten zich te laten vaccineren, maar de werkgever mag dan ook bepalen dat een niet-gevaccineerde werknemer niet wordt toegelaten op de werkvloer en geen salaris ontvangt. De overheid heeft zich tot nu toe hier niet over uitgelaten. ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram