maandag 27 september 2021 20:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 juni 2021

In de periode januari tot en met mei 2021 heeft het inspectieteam van MEO in totaal 317 boetes uitgeschreven voor overtreding van de coronaregels. Vooral bij het dragen van een mondkapje gingen mensen nogal eens de mist in.

Het inspectieteam van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) voerde in de eerste vijf maanden van het jaar ruim 800 controles uit.

De meeste bedrijven hielden zich prima aan de coronamaatregelen. De hoge bedragen van de geldende boetes hebben hoogstwaarschijnlijk een preventieve werking gehad. Staat een ondernemer namelijk samenscholing toe, dan kan hij een sanctie van 1.000 gulden verwachten. Voor overtreding van de avondklok moet ook 1.000 gulden worden afgerekend. Wie zich niet houdt aan de regels voor social distance krijgt 500 gulden boete en mondkapjes die in de tas blijven zitten kosten 250 gulden.  

De hoogste boete konden bedrijven krijgen wanneer zij tijdens de lockdown klanten ontvingen in plaats van aan bezorging deden. Zij riskeerden daarmee een boete variërend van 1.500 tot maar liefst 10.000 gulden.

Wanneer de noodwet volgende week, op 8 juni, afloopt, kan de MEO-inspectie geen sancties meer opleggen, zo schrijft de Amigoe. Ronny Cornelis van de inspectieafdeling van MEO hoop dat de Staten met een initiatiefwet komen waarmee de bevoegdheden van de inspectie kunnen worden uitgebreid, zodat zij strenger kunnen optreden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram