woensdag 5 oktober 2022 00:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 juni 2021

In de maand mei hebben maar liefst 70.000 reizigers een bezoek gebracht aan Aruba, 10.000 meer dan in de maand ervoor. Daarmee zit het eiland inmiddels al op 79 procent van het aantal toeristen in dezelfde maand in topjaar 2019.

Volgens minister Dangui Oduber van Toerisme, Volksgezondheid en Sport hebben de positieve toerismecijfers alles te maken met het coronabeleid van de regering. “De oplossing is vaccineren.”

De minister legt uit dat hij in de afgelopen periode er alles aan heeft gedaan om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen zich lieten inenten.  Eerst om de kwetsbaren te beschermen en daarna om het toerisme en de economie te herstellen.

“Nu zien we het resultaat. Aruba staat op de tweede plek van landen met de hoogste vaccinatiegraad”, aldus Oduber. “We krijgen onze vrijheid steeds meer terug. Nu kan het toerisme herstellen en veert onze economie en ons land weer op.”

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram